Mål blodtrykket hjemme med en blodtrykksmåler

Skal du kunne måle ditt eget blodtrykk hjemme, trenger du en blodtrykksmåler. Når du har gjort det, kan du enkelt måle ditt eget blodtrykk hjemme. Og det gjelder uansett hvorfor du vil måle det. Mange mennesker lider for eksempel. av høyt blodtrykk, og dersom dette også gjelder deg, kan det være gunstig å kunne måle det når som helst. På den måten unngår du helseproblemer og kan søke hjelp fra fagfolk dersom blodtrykket har steget mer enn normalt. En blodtrykksmåler er en fin måte å holde styr på blodtrykket hjemme. Ved å måle blodtrykket ditt regelmessig, kan du oppdage eventuelle endringer tidlig og iverksette tiltak for å holde blodtrykket under kontroll. Det finnes noen forskjellige typer blodtrykksmålere. Noen mennesker foretrekker en automatisk blodtrykksmåler mens andre finner en bruksanvisning mer nøyaktig. Uansett hvilken type du velger, sørg for at den er enkel å bruke og gir pålitelige målinger. Når du måler blodtrykket hjemme, er det viktig å følge instruksjonene som følger med blodtrykksmåleren. Hvis du er usikker på noe, spør legen din eller apoteket om råd. Hvis dette høres ut som noe for deg så skynd deg til utvalget og hent deg noen godkjente blodtrykksmålere

Hvilken blodtrykksmåler bør du velge?

Ønsker du å kjøpe en blodtrykksmåler til hjemmebruk bør du velge en helautomatisk modell. Disse målerne er like pålitelige som de eldre kvikksølvmodellene, men mye enklere å bruke. Med en helautomatisk blodtrykksmåler tar du bare på mansjetten og trykker på en knapp. Maskinen gjør resten, blåser opp mansjetten og gir deg en nøyaktig avlesning. Dette er mye enklere enn å måtte blåse opp mansjetten selv (som du ville gjort med en elektrisk blodtrykksmåler), noe som kan være tungvint og faktisk føre til en liten økning i blodtrykket. Så hvis du leter etter en pålitelig og brukervennlig blodtrykksmåler, velg en helautomatisk modell.

Finn riktig blodtrykksmåler for overarmen din

Hvis du er på utkikk etter en blodtrykksmåler, er det viktig å velge den som passer for deg. Blodtrykksmålere finnes i to hovedtyper: blodtrykksmålere for overarmen og blodtrykksmålere for håndleddet. Ønsker du en nøyaktig måling bør du velge en blodtrykksmåler til overarmen. Det anbefales faktisk ikke å bruke blodtrykksmålere til håndleddet da de ofte gir et unøyaktig svar. De vil f.eks. fortelle deg at blodtrykket ditt er lavere enn det egentlig er hvis du har kalde hender. Og da blir resultatet også for lavt hvis du holder håndleddene under hjertenivå mens du måler. Men hvis du vil være sikker på å få en blodtrykksmåler av høy kvalitet, kan du følge lenken øverst i denne artikkelen for å kjøpe din nye monitor. Med riktig blodtrykksmåler kan du være sikker på at du får nøyaktige målinger og holder et øye med helsen din.